Ghí BIO 1000 ml Wolfberry

Zpět
Další
Podobné produkty
- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží2
- Ghí BIO 1000 ml WolfberryDočasně nedostupné429 Kč373 Kč bez DPH
Kompletní specifikace
Ghí BIO 1000 ml Wolfberry
Více informací
Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých BIO farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 3693 kJ/882 kcal; Tuky: 99 g – z toho nasycené mastné kyseliny 65 g; Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g, Vláknina: 0 g, Bílkoviny: 0 g; ; Sůl: 0 g;
Minimální trvanlivost
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.
Země původu
Česká republika / Wolfberry
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
1000 ml
Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek.
Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin.
Wolfberry ghí je vyráběno z mléka z českých BIO farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 3693 kJ/882 kcal; Tuky: 99 g – z toho nasycené mastné kyseliny 65 g; Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g, Vláknina: 0 g, Bílkoviny: 0 g; ; Sůl: 0 g;
Minimální trvanlivost
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.
Země původu
Česká republika / Wolfberry
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
1000 ml
Potřebujete poradit?

Zboží zařazeno v kategoriích